Featured Blogger Of The Week (Girl) - Rina

by - Wednesday, June 30, 2010

Copy of GND_357
Salam and Hye all. Saya Rina. Mesti odd je rasa tiba tiba ada entry Feeq in Malay kan? :p since my blog ditulis dalam Malay *kadang-kadang in English, kadang-kadang rojak campur* plus Feeq nak tarik Malay readers, Rina pun tulis lah in Malay *alasan*

picture1
Sebenarnya, Rina dah lama tulis blog, dari zaman Friendster lagi. Asyik bertuka-rtukar URL. Before ni, URL Rina, http://chokichokiyangsedap.blogspot.com hehe. Bajet taknak orang kenal so I used Chokichoki as my nickname. Tapi, major readers time tu were all my friends, orang yang kenal Rina. So diorang keep calling my name, Rina. Link Rina di blog diorang pun, diorang letak nama Rina. Lama-lama, semua orang tahula, Chokichoki tu Rina. Jadi, Rina pun malaslah nak poyo-poyo letak nickname tu padahal semua tahu tu Rina, plus macam tak matang sangat je plus macam tak ori pulak, Rina pun tukar jadi http://rinastories.blogspot.com. Since then, Rina just bahasakan diri Rina ^_^

picture2
Baru je habis study

Blog Rina ni biasa je. Rina tulis hanya suka-suka pada mulanya. Hanya untuk mengisi masa yang terluang, share stories, meluahkan perasaan dan pendapat. Tapi lama-lama Rina found out that, instead of just for fun, blogging pun boleh dapat lebih ramai kawan dan juga menjana pendapatan. Dunia blog ni macam satu dunia maya yang semua orang jadi peramah dan murah hati nak share ilmu. Kan?? Hehehe

GND_272
Sebahagian dari sahabat Rina

Rina pun ada Online shop a.k.a Blogshop tau! Tertubuhnya blogshop ni atas banyak sebab. Pertama, sebab Rina minat bisnes ni :p. Kedua, sebab Rina baru habis degree dan rina tak tahu nak buat apa hehe *sekarang dah kerja tapi still teruskan* dan ketiga, alang alang dah ada blog personal, haruslah ada bisnes online hihi. Macam feeq pun dia sure cari duet tru kepakaran dia as a photographer kan feeq? Lalala. Eh lupa nak bagitahu, URL blogshop Rina is http://rinawardrobe.blogspot.com dan jangan lupa add “Rina Blogshop” di Facebook. *sempat promote*

picture4
Love to be me ^_^

Sebelum rina Bye-bye semua orang, Rina nak ucapkan salam perkenalan. Rina ada buat Lucky Draw tau! Ada 20 hadiah. 15 July tarikh tutup. Sempat lagi nak join :D
Dan untuk Feeq, thanks so much for this opportunity. Famouslah I lepas ni hahahah :P
Bye-bye.

You May Also Like

5 comments